Család-barát

Család-barát – receptek

Bőrén sült fogas filé avocados quinoa salátával

Hozzávalók: 4 személyre
– bőrös fogas filé 0,8 kg
– quinoa 0,2 kg
– avocado 2 db
– kaliforniai paprika 2 db
– paradicsom 0,2 kg
– kígyóuborka 1 db
– lilahagyma 2 fej
– feta sajt 0,15 kg
– citrom 1 db
– oliva olaj 0,1 l
– kukorica olaj 0,1 l
– petrezselyem 1 csokor
– worcester szósz 1 tk
– só, bors ízlés szerint

Elkészítés:
A fogas filét felszeleteljük, beirdaljuk, majd 5%-os sóoldatba helyezem és egy órára a hűtőszekrényben teszem. Közben elkészítem a salátánkat. A quinoát szűrőben folyó víz alatt átmosom, majd enyhén sós vízben 12-14 perc alatt puhára főzöm, majd lecsepegtetem és félre teszem. Az avocadot megpucolom és felkockázom. Citromléből olíva olajjal, sóval és borssal dresszinget készítünk, majd az avocadohoz keverjük. A salátánk másik feléhez a zöldségeket (kaliforniai paprika, paradicsom, uborka, lilahagyma) apró kockára vágjuk, összekeverjük a korábban már elkészített quinoával. Egy kevés fett sajtot morzsolunk bele, sóval, borssal és worcester szósszal ízesítjük. A fogas filéket a sós vízből kivesszük, papírtörlőn leitatjuk, majd pedig a bőrével lefele kukorica olajon megsütjük. Tálalásnál egy karika forma aljába halmozzuk először az avocadot, majd rá a zöldséges quinoát. A frissen sült halat mellé tesszük és egy gerezd citrommal kínáljuk.

További olvasnivalók