Család-barát

Család-barát – receptek

Gluténmentes piskótatekercs

Hozzávalók:
– 3 db tojás
– 60 g cukor vagy annak megfelelő édesítő
– 40 g víz
– 65 g Gluténmentes liszt

Töltelék:
– 190-220 g diabetikus kajszibarack vagy áfonya vagy eper lekvár

Elkészítés:
Az összetevőket egybe összemérjük, majd gépi habverővel habbá verjük. 2 db 40×20 cm-es lapot sütünk belőle sütőpapíron. 180°C-on 15 perc alatt készre sütjük. Kihűlés után konyharuhára fordítjuk. A sütőpapírt az aljáról lehúzzuk és sárgabarack lekvárral megkenjük és a konyharuha segítségével feltekerjük. A kész tekercset 1 órát hűvös helyen pihentetjük. A kész kicsomagolt piskóta tekercsünket 12 szeletre vágjuk.

További olvasnivalók