Család-barát

Család-barát – receptek

Gluténmentes gesztenye kocka

Hozzávalók:
Gluténmentes piskóta:
6 db egész tojás
120 g diabetikus 1:1-es cukorhelyettesítő
40 g víz
130 g Gluténmentes liszt
Az összetevőket egyben kihabosítjuk. 2 db 20×30-as lapot sütünk belőle 180°C-on kb. 10-15 perc alatt.

Töltelék:
500 g natúr gesztenyemassza
70 g almacukor
20 g minőségi rum
80 g kandírozott meggy
Az összetevőket összegyúrjuk.

Narancslikőrös vanília krém:
280 g dibaetikus vaníliás hidegpuding
710 g víz
100 g tejpor
1 l Növényi habalap
10 g Triple-sec
A növényi habalapot habbá verjük. A többi összetevőt csomómentesre keverjük, és a felvert tejszínhez adjuk.

Összeállítás:
Az egyik gluténmentes piskóta lapot megkenjük a narancslikőrös vanília krém felével. Rányújtjuk a kandírozott meggyel ízesített gesztenye masszát. Rákenjük a másik felét is a narancslikőrös krémnek, majd a második piskóta lapot a tetejére tesszük. Tetejét vékonyan díszítjük olvasztott diabetikus étcsokoládéval.

További olvasnivalók