Család-barát

Család-barát – receptek

Magyaros gabonafasírt burgonyapürével párolt káposztával

4 főre hozzávalók:
Gabonafasírt :
olaj 50 g
vöröshagyma 200 g
köménymag, zöldbors, majoranna, fokhagyma, füstölt paprika, só, vegamix
rozspehely 100g
tönkölypehely 100 g
zabpehely 200 g
petrezselyem 1 csokor
víz

Elkészítés:
A hagymát megdinsztelem olajon, majd fűszerezem és felöntöm kb 1,2-1,5 liter vízzel.
Hozzákeverem a rozs és a tönkölypelyhet, majd mikor felforr,akkor a zabpelyhet is.
Ezután leveszem a tűzről és letakarva állni hagyom fél órát, majd kihűtöm.
Belegyúrom a vágott petrezselymet és kb 80 g-os pogácsákat formázok a masszából.
Kevés olajon egy serpenyőben aranybarnára sütöm mindkét felét.

Burgonyapüré:
burgonya 1 kg
bio margarin 150 g
zabtej 200 g forró
só, bors, szerecsendió

Elkészítés:
A burgonyát meghámozom, kockázom és sós vízben puhára főzöm.
Leöntöm a vizet róla, és egy törővel elkezdem pürésíteni.
Ezután a margarint és a forró zabitalt elkezdem adagolni, miközben egy fakanállal folyamatosan keverem simára. Fűszerezem és kész is.

Párolt káposzta:
olaj 50 g
nádcukor 100 g
vöröshagyma 100g
fejes káposzta 1kg
almaecet, citromlé
só, zöldbors, köménymag

Elkészítés:
Olajon a cukrot lassan karamellizálom, majd megpirítom rajta a szeletelt hagymát.
Ezután mehet rá a vékonyra szelt káposzta. Rögtön sózom, fűszerezem és fedő alatt
lassan megpárolom, kb 20 perc alatt, tálalásig állni hagyom a fedővel.

További olvasnivalók