Család-barát

Család-barát – receptek

Sültkelbimbó-főzelék

Hozzávalók:
50 dkg kelbimbó
2 ek vaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 teáskanál curry por
1 ek olívaolaj
2 ek vaj
1 közepes db vöröshagyma
20 dkg burgonya
3 dl alaplé
2 dl főzőtejszín
10 dkg mandulapehely

Elkészítés:
Az olvasztott vajat elkeverjük a fűszerekkel, majd a megtisztított, félbevágott kelbimbókra ötjük. Jól összekeverjük, hogy mindenhol bevonja a vajas “pác”.
Sütőpapírral bélelt tepsire, vágott felükkel lefelé elrendezzük a kelbimbókat, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. Az olívaolajat és vajat egy edényben felhevítjük. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és megpirítjuk.
Hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, és felöntjük az alaplével, majd megfőzzük a zöldséget. Ha a burgonya megpuhult és a kelbimbó is elkészült, akkor a burgonyához adjuk a kelbimbók felét, és botmixerrel krémesítjük a keveréket.
A főzeléket ízlés szerint kevés chilivel és curry porral ízesíthetjük, majd hozzáadjuk a tejszínt, és összemelegítjük. Száraz serpenyőben megpirítjuk a mandulaszeleteket, majd a főzeléket a maradék kelbimbóval és a pirított mandulával tálaljuk.

További olvasnivalók