Család-barát

Család-barát – receptek

Házi készítésű tészta (3 Michelin csillagos receptúra):

Hozzávalók:
500g 00 típusú liszt
250 g tojássárgája (kb 12-16 tojás)
1 egész tojás
4 cl zsíros tej
4 cl olíva olaj
3 csipet só

Elkészítés:
1., A lisztből halmot csinálunk és a közepébe tesszük a tojásokat és a többi hozzávalót. Dolgozzuk ki alaposan a tésztát, majd hagyjuk kicsit pihenni.
2., Vágjuk 4 darabba és kezdjük el nyújtani a tésztagéppel.
Fontos dolgok:
– először csak egy kis darabot nyújtsunk és vágjunk formára. Ha nem válnak szét a metéltek akkor nyújtsuk ki a tésztát szórjuk meg liszttel, majd hajtsuk félbe. Így keményedik a tészta és jobban formázható lesz, ha géppel vágjuk.
– csak annyit vágjunk metéltre, amit ki is főzünk. Inkább tartsuk a tésztát egyben a hűtőben pár napig, ha csak pár adag kell. Vagy kiszaggatva szárítsuk meg.
– a friss tészta 1-2 perc alatt megfő.
– a tészta, a tésztáról szól. Ne vigyük túlzásba a feltétet.

Feltétnek választhatunk házi paradicsom szószt, vagy olvasztott vajba forgatjuk és pirított füstölt szalonnát, parmezánt és petrezselymet teszünk rá.

További olvasnivalók