Család-barát

Család-barát – receptek

Sertés kocsonya

Hozzávalók: 10 főre
Sertésnek körme, csülök hús farka, füle egy kevés füstölt hús kb. 5-6 kg
Bőrke
Foghagyma (6-8 fej)
Vöröshagyma (2-3 db)
Szemes bors 1 ek.
Só (8-10 dkg)
1-1 szál petrezselyem gyökér, sárgarépa
Vízmennyiség körülbelül 4-5 l

Elkészítés:
Kocsonya húst megmosom, és hideg vízbe felteszem főni.
Ha felfőtt habját leszedem és a sót és fűszert ráteszem. Egy jó órai főzés után a zöldségféléket hozzáadom és nagyon – nagyon lassú tűzön főzöm. Körülbelül 4-5 órányi főzés után leszűröm, a húsokat szétteszem, hogy kihűljön és a kocsonya levét teljesen hagyom kihűlni, majd zsírtalanítom. Ezután adagolom tányérokba és kihűtőzöm. Majd dermedés után tálalom.

További olvasnivalók