Család-barát

Család-barát – receptek

Boszorkányszigeti batyus halászlé

Hozzávalók:
• Tisztított ponty: 2 Kg
• Hal alaplé: 4 L
• Hegyes erős paprika: 1-2 db
Batyu:
• finomliszt: 0,12 Kg
• tojás: 1 db
• olaj: 0,05L
• hegyeserős paprika: ½ db
• vöröshagyma: 0,1 Kg
• só: 0,02 Kg
• feketebors őrölt: csipet
• őrölt pirospaprika: 1 k.k
• étkezési keményítő: 1 k.k
• hal alaplé: 0,2 L

Elkészítés:
A lisztből tojásból gyúrt tésztát készítünk, pihentetjük. Közben a vöröshagymát, és a hegyeserős paprikát finomra vágjuk egy pici olajon lepirítjuk majd rátesszük a kis kockákra vágott halbelsőséget, sózzuk, borsozzuk, ha megpirult azaz kifehéredett akkor megszórjuk a pirospaprikával és a keményítővel majd felöntjük az alaplével, és kiforraljuk. Hűtjük és az időközben pihentetett tésztát kinyújtjuk 2 mm, és olyan 4 x4 cm-s kockára daraboljuk. A közepére helyezünk egy k.k tölteléket és a közepén összefogjuk a tészta négy sarkát és villával összenyomkodjuk. Az előzőekben leírt módon a csontokból alaplevet készítünk, amibe belefőzzük az előzőekben előkészített, sózott és hűtőben tartott halkockákat és a batyut.

További olvasnivalók