Család-barát

Család-barát – receptek

Bajai típusú csontos hallé (patkó)

Hozzávalók:
• Tisztított ponty: 1,2 Kg
• Hal alaplé: 4 L
• Fehérbor (száraz): 0,05L
• Hegyes erős paprika: 1-2 db
• Gyufatészta: 0,4 kg

Elkészítés:
A megtisztított pontyot beirdaljuk, sózzuk majd felhasználásig hűtőbe rakjuk. A fent említett módon készített alaplevet feltesszük főni és amikor felforrt akkor belerakjuk a halfejeket és az előre besózott halpatkókat és a fehérbort (ez akadályozza meg, hogy szétfőjön a hal) is adjuk hozzá, majd így főzzük 30 percig. Amennyiben szeretnénk belsőséget is belefőzni akkor az elkészülést megelőzően 10 perccel adjuk azt hozzá. A tésztát külön sós forró lobogó vízben főzzük ki.

További olvasnivalók