Család-barát

Család-barát – receptek

Óbuda Gyöngye

Hozzávalók:
Tészta:
8 db tojás
16 dkg cukor
10 dkg darált mák
6 dkg finom liszt
citromhéj

Krém:
5 dl tej
10 dkg cukor
egy vanília rúd
csipet só
10 dkg krémpor(főzős)
2 dl meleg tej
0,50 kg felvert tejszín

Narancs öntet:
2 dl narancslé
5 dkg cukor
1 dkg alma pektin

Elkészítés:
A tésztája olyan mint a piskóta, csak 4 kerek lapot sütünk belőle 180 fokon.
A tejet cukorral, vanília kikapart magjával, sóval felforraljuk, majd a krémporra ráöntjük a meleg tejet. Elkeverjük. A forrásban lévő anyagokhoz öntjük és sűrűre főzzük .
Hűtjük, majd a tejszínhabbal összedolgozzuk.
Az öntetnél, a narancslevet felmelegítjük, kb. 80 fokra, a cukrot összekeverjük a pektinnel és gyors keverés közben habverővel belekeverjük a narancslébe. Hűtjük.
A lapokra kenjük a vanília krémet és az öntetet is rétegezzük. Csokival is áthúzhatjuk a tetejét.

További olvasnivalók