Család-barát

Magvas bundában sült halfilé, tejszínes parajos burgonyával

Hozzávalók:
• Fogasfilé vagy lazacfilé 800 gramm
• Magkeverék 100 gramm
• Pánkó morzsa 100 gramm
• Liszt 50 gramm
• Tojás 2 darab
• Vaj 100 gramm
• Leveles paraj 200 gramm
• Tejszín 200 ml
• Burgonya 600 gramm
• Só, bors ízlés szerint
• Fokhagyma
• 1 gerezd

Elkészítés:
A halfiléket egyenletes szeletekre daraboljuk és letörölgetjük szárazra. Sózzuk majd lisztbe mártjuk utána felvert tojásba majd a magmix és pánkómorzsa keverékbe. Olvasztott vajban kisütjük.
A meghámozott burgonyát nagyobb kockára vágjuk és sós vízben megfőzzük. A parajleveleket vajon megfuttatjuk, sózzuk, borsozzuk és a fokhagymával ízesítjük. Kevés tejszínnel beforraljuk majd a főtt burgonyát hozzátesszük.
Tálaláskor a halfilét a tányérra helyezzük. Mellé halmozzuk a burgonyaköretet. Citrommal díszítjük.

További olvasnivalók