Család-barát

Család-barát – receptek

Kacsamell rozéra sütve, fondant édesburgonya, narancsragu

Hozzávalók:
• Kacsamell 4 darab
• Kacsa zsír 100 gramm
• Édesburgonya 800 gramm
• Narancs 6 darab
• Méz 50 gramm
• Vágott vegyes zöldfűszer (mirelite) 50 gramm
• Vaj 100 gramm
• Só, bors
• Gránátalma 1 darab
• Triple Sec 4 cl

Elkészítés:
A kacsamellet sóval és borssal ízesítjük. Roston megsütjük mindkét oldalát pirosra. Sütőbe tesszük és 170 fokon 10 percig sütjük.
A meghámozott édesburgonyát 5 mm vastag szeletekre vágjuk. Tepsire sütőpapírt teszünk és megkenjük kacsazsírral. Ráfektetjük a sóval ízesített burgonyaszeleteket és megkenjük a felső részét is kacsazsírral. 170 fokos sütőben 15 perc alatt megsütjük majd a vegyes zöldfűszerrel meghintjük.
A hámozott kockázott narancsot olvasztott vajjal kikevert mézen megpirítjuk, majd frissen facsart narancslével felöntjük. Hozzátesszük a gránátalma szemeket. Kiforralás végén hozzá beleöntjük a Triple Sec likőrt.
Tálaláskor a kacsamellet felszeleteljük és a tányérra helyezzük. Mellé feltesszük a burgonyakarikákat. A hús mellé teszünk a narancsraguból.

További olvasnivalók