Család-barát

Család-barát – receptek

Baconba tekert pulykamell sült, bulguros zöldségrétessel

Hozzávalók:
• Pulykamell filé 800 gramm
• Szeletelt bacon 200 gramm
• Kínai kel 1 fej
• Bulgur 250 gramm
• Tricolor kaliforniai paprika 1-1-1 darab
• Apró szemű csiperkegomba 150 gramm
• Trappista sajt 100 gramm
• Tejszín 200 ml
• Olivaolaj
• Só, bors
• Petrezselyem
• Fehérbor

Elkészítés:
A pulykamellet 200 grammos darabokra szedjük, sóval, borssal és rozmaringgal ízesítjük. Baconszeletekbe tekerjük majd serpenyőben pirosra sütjük a külső részét. Ezek után sütőben 20 percig 170 Celsius fokon sütjük. Amikor elkészült a húst kivesszük, sütőlevét tejszínnel kiforraljuk és kevés borral ízesítjük.
A kínaikel leveleket egyesével forró vízben leforrázzuk és utána hidegvízben lehűtjük. Utána konyharuhán leszárítjuk. Ezekből a levekből összerakunk egy nagy réteslap szerű egységes felületet.
A bulgurt (rizs ízlés szerint) megfőzzük. Kaliforniai paprikát vegyes színekben, friss csiperkegombát apró kockára vágunk. olivaolajon lepirítjuk, sózzuk és borsozzuk majd petrezselyemmel megszórjuk. Elkeverjük a bulgurral majd reszelt sajttal összefogjuk egy formázható töltelékké.
A tölteléket a kínaikel lapokra helyezzük majd feltekerjük mint a rétest. Tálcára helyezzük és késsel egyenletes darabokra vágjuk. Alufóliával letakarjuk és a sütőben felmelegítjük 15 perc alatt.
Tálaláskor a pulykasülteket ketté vágjuk. Mellé helyezünk 2 darab zöldségrétest. A hús mellé öntünk a tejszínes fehérboros mártásból.

További olvasnivalók