Család-barát

Székelykáposzta

Hozzávalók / 6 adag:
1.5 ek sertészsír
2 közepes db vöröshagyma
1 kg sertéscomb
1.5 ek fűszerpaprika

bors
3 dl víz
2 db babérlevél
1.2 kg savanyú káposzta

Elkészítés:
Egy nagyobb fazékban felolvasztjuk a sertészsírt, majd rádobjuk a finomra vágott hagymát, és üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a kockára vágott sertéshúst, fehéredésig keverjük, majd megszórjuk paprikával, párszor megkeverjük, sózzuk, borsozzuk, felöntjük másfél deci vízzel, hozzáadjuk a babérlevelet, átkeverjük, és közepes lángon, lefedve egy órán át főzzük. Ha letelt, hozzáadjuk az átmosott káposztát, felöntjük még másfél deci vízzel, elkeverjük, és lefedve újabb 45 percig főzzük (attól függően, hogy mennyire szeretnénk szétfőzni a káposztát). Ha kész, tejföllel, friss kenyérrel tálaljuk.

További olvasnivalók