Család-barát

Petrezselymes tyúkhúsgombóc leves kerti zöldségekkel

Hozzávalók: (4 személyre)
– 0,40 kg darált tyúkmell
– 0,20 kg sárgarépa
– 0,20 kg piros répa
– 0,20 kg petrezselyem gyökér
– 0,20 kg zeller gumó
– 0,10 kg vöröshagyma
– 0,10 kg csigatészta (8 tojásos)
– 0,05 kg zsemlemorzsa
– 0,05 kg finomliszt (BL 55)
– 0,05 liter étolaj
– 1 csokor petrezselyem zöld
– 2 db tyúktojás M méret
– só, őrölt fehér bors, őrölt szerecsendió, sáfrány

Elkészítése:
A darált tyúkmellett összekeverjük a zsemlemorzsával, finomliszttel és az egész tojással. Ízesítjük, fűszerezzük majd hűtőben 1 óra hosszát pihentetjük. Felhevített olajban a finomra darabolt vöröshagymát megfonnyasztjuk, majd ráhelyezzük a felkarikázott petrezselyemgyökeret a sárga és piros répát. Ízesítjük, majd megszórjuk finomra vágott petrezselyemzölddel. Hideg vízzel felengedjük. Mikor a levesünk felforrt belehelyezzük az apró gombócokra formázott tyúkhúst. Fűszerezzük, tovább főzzük. Mielőtt a gombócok készre főnek a levesbe helyezzük a csigatésztát. Az egészet készre főzzük. Tetejét sáfránnyal megszórjuk, és tálalás előtt pihentetjük, majd belehelyezzük a komatálba.

További olvasnivalók