Család-barát

Család-barát – receptek

Töltött kacsamell narancsos rizottóval

Hozzávalók 4 személyre:
4 db kacsamell
120 g aszalt szilva
50 g szárított paradicsom
50 g fekete olívabogyó
300 g rizottórizs
2 narancs
2 dl kókusztej
100 g vaj
1 fej hagyma
2 l alaplé
2 db füge
2 db kisebb cékla
szezámmag

Elkészítés:
1., Az aszalt szilvát, szárított paradicsomot, olívabogyót daráljuk le és csináljunk belőle egy keveréket. Vágjunk hegyes késsel egy-egy zsebet a kacsamellbe, kb a közepébe. A lényeg, hogy ne bőre alá.
2., A hagymát vágjuk apróra és tegyük egy tálba. Kapcsoljuk be a sütőt 180-190 C° -ra.
3., Válasszunk olyan serpenyőt, amit sütőbe tehetünk. Bőrrel lefelé tegyük a kacsamelleket a serpenyőbe és kezdjük el lassan sütni. Közben kapcsoljuk be a sütőt 180-190 C° -ra. Süssük ropogósra a kacsa bőrét, majd tegyük be a kacsát az előmelegített sütőbe és süssük készre. A céklákat olajozzuk be és sózzuk meg, majd csomagoljuk alufóliába. Ezt is tegyük a sütőbe.
4., Az apróra vágott hagymán pirítsuk át a rizst és készítsünk rizottót. Amikor már majdnem puha a rizs, adjunk hozzá vajat és kókusztejet. Reszeljünk bele narancshéjat mielőtt tálalnánk.

Ellenőrizzük, hogy a kacsa átsült-e. A fügét lehet önmagában is a tányérra tenni, de még izgalmasabb, ha a felvágott cikkeket kicsit megsütjük szakács fáklyával. A céklát hámozzuk meg és szórjuk meg szezámmaggal. Tálaljuk az ételt egyben.

További olvasnivalók