Család-barát

Család-barát – receptek

Különleges Gundel-palacsinta

Hozzávalók 4 személyre:
3 tojás
6 evőkanál cukor
9 evőkanál liszt
3 dl meleg tej
1 kvk sütőpor
1 dl olaj
Muffin forma
4 cl pohár

150 g tisztított, pörkölt dió
2 dl meleg tej
1 Bourbon vaníliás cukor
rum aroma
1 tábla 74%-os étcsoki
3 tojás
2 evőkanál kakaó
2 evőkanál porcukor
2 dl tejszín
Fagyasztott gyümölcs mix

Elkészítés:
1., Készítsük el a palacsinta tésztát. a Felvert tojásokhoz először a cukrot, majd a sütőporos lisztet adjuk hozzá. Ezután a tejet és kevés olajat.
Melegítsük elő a sütőt 190 C°-ra, légkeverés, felső sütés módban. A muffin formákba tegyünk 4-4 cl tésztát és kezdjük el sütni. Sütőben a palacsinta tészta kb. 25-28 perc alatt sül meg.
2., Közben készítsük el a csokimártást és a diókrémet. A diókrém végtelenül egyszerű. A megpörkölt dióról szedjük le a hártyát, majd daráljuk le. Adjunk hozzá tejet és cukrot. Kezdjük el melegíteni. Ha nem elég sűrű a krém, akkor adagonként adhatunk hozzá meleg tejet. Amikor kész jöhet pár csepp rum aroma.
3., A csoki mártáshoz először 2 tojás sárgáját és egy egész tojást verjünk fel egy lábasban a kakaóporral és a porcukorral, majd adjunk hozzá tejet és törjük bele a csokit. Kezdjük el forralni. Sűrű keverés mellett készítsük, ha kész tartsuk meleg helyen.

A kisült palacsintákat tegyük egy sütőpapírra és tartsuk a kikapcsolt sütőben.
Tálaláskor a krémet kenjük a tányér közepére, majd tegyünk bele 2 db porcukorral megszórt palacsintát. Öntsük mellé csoki mártást és dekoráljuk pár deres gyümölccsel.

További olvasnivalók