Család-barát

Gesztenyés töltött csirkemell, fetás sütőtökpürével

Hozzávalók:
70 dkg csirkemell filé
30 dkg főtt gesztenye
5 ek. mazsola
2 db tojás
10 dkg ementáli sajt

Frissen őrölt bors
1 dl szilvalekvár
1 kevés olaj
2 kg sütőtök
8 dkg tökmag
15 dkg feta
2-3 ek. tökmagolaj
Kevés tejszín

Elkészítés:
A megmosott és szárazra törölt csirkemell filét bevágjuk , kihajtjuk, és kissé kiklopfoljuk, majd megsózzuk és megborsozzuk.
A főtt gesztenyét pürésítjük, hozzákeverjük a mazsolát és a fél centis kockákra vágott ementáli sajtot. Megsózzuk, megborsozzuk a masszát, és óvatosan összekeverjük, nehogy a sajt összetörjön. A húsokra halmozzuk, és rolád formára feltekerjük. A külsejét megsózzuk.
Kiterítünk egy akkora darab alufóliát, ami nagyobb a rudaknál, és megkenjük a középső részét egy kevés olajjal. Rátesszük a töltött húsokat, óvatosan feltekerjük, és a végét szaloncukorszerűen megcsavarjuk.
Tepsibe tesszük, ujjnyi vizet öntünk alá, és 180 fokos sütőbe toljuk 30 percre. Amikor kész, óvatosan lehántjuk a húsról a fóliát, és egy ecsettel megkenjük mindet a lekvárral. Felhevítünk egy magas falú teflonserpenyőt, és a roládokat gyorsan körbesütjük.
A körethez a sütőtököt feldaraboljuk, és 200 fokos sütőben puhára sütjük. Kikaparjuk a héjából, késes robotgépbe tesszük. Pürésítés közben annyi tejszínt adunk csak hozzá, hogy sűrű legyen, ne legyen folyós, majd megsózzuk és megborsozzuk.
Tálaláskor a roládokat átlósan felvágjuk. A tökmagot száraz serpenyőben megpirítjuk. A sütőtökpürét tányérra halmozzuk, rámorzsoljuk a fetát, rászórjuk a magokat és megcsorgatjuk a tökmagolajjal.

További olvasnivalók