Család-barát

Almás-mandulás kosárka

Hozzávalók:
Linzer tészta:
250 g liszt
170 g vaj
85 g porcukor
8 g toj sárgája
1 citrom héja

Almás töltelék:
3-4 közepes savanykás alma
50 g cukor
2 ek méz
50 g tejszín
50 g tojássárgája
fahéj
citrom leve
whiskey – igény szerint

Elkészítés:
A linzer tésztát összegyúrjuk, pihentetjük, majd kiszaggatjuk és a forma aljába tesszük, kifagyasztom és 5′ percet elősütöm 180 fokon.
Az almát kicsi kockákra vágjuk. egy serpenyőben a cukrot a mézzel olvasztjuk, majd ezen pároljuk az almát. Kis whiskey -t és citrom levét hozzáadjuk. Fahéjjal fűszerezzük. Amikor kezd karamellizálódni, elpárologtatjuk az alma levét, hozzáöntjük a tejszínben elkevert tojás sárgáját.
A kosárkákba halmozzuk.
300 g marcipánt kiszaggatunk, lefedjük a kosarunkat és 10′-ig sütjük, amíg karamellizálódik a marcipán.
Fehér csokival és mandulával díszítjük.

További olvasnivalók