Család-barát

Család-barát – receptek

Birsalmás kacsacomb csicsókával

Hozzávalók (4 személyre):
4 db kacsacomb
2 nagyobb birsalma
80 dkg csicsóka
4 közepes fej vöröshagyma
6-7 gerezd fokhagyma
1 ek fűszerpaprika
2 dl vörösbor
só, bors, kakukkfű

Elkészítés:
A kacsacombokról eltávolítjuk a bőrt és kicsontozzuk. A húst sózzuk, borsozzuk és kakukkfűvel fűszerezzük. A kacsabőrt kockára vágjuk, és addig sütjük, amíg tepertő lesz belőle, közben enyhén sózzuk. Kiszedjük a tepertőt és a zsiradékban kérget sütünk a combokra, majd félretesszük. Az apróra vágott hagymát a zsiradékon megfonnyasztjuk, megszórjuk a pirospaprikával, beleöntjük a vörösbort, redukáljuk, majd beletesszük a combokat. Szükség szerint egy kis alaplével vagy vízzel felöntjük; belefőzhetjük a csontokat is, ettől sokkal ízletesebb lesz az alapmártás. Amikor a kacsa már majdnem kész, a mártásba tesszük a birsalmakockákat és együtt főzzük. A csicsókát nem fontos hámozni, elég, ha jól megmossuk, és karikákra vágjuk. Tepsire tesszük, sózzuk, borsozzuk, mellétesszük a megtisztított fokhagymát, és egy kis kacsazsírral meglocsoljuk. 180 fokos sütőben szép barnára sütjük, és tálalásnál megszórjuk kacsatepertővel.

További olvasnivalók