Család-barát

Család-barát – receptek

Gluténmentes mézes kalács „Zelleitündi” módra

Hozzávalók:
-21 dkg Zellei Tündi ropogós héjú kenyér és péksütemény lisztkeverék (a lisztkeverék hozzá itt vásárolható meg)
-8-10 dkg mézhelyettesítő esetleg méz
-csipet só
-fél teáskanál szódabikarbóna
-6 dkg vaj
-2 tojássárgája
-1,5 teáskanál mézeskalács fűszer

A tetejére
-mandula, dió tetszés szerint
-1 tojásfehérje
-5 dkg porrá őrölt eritrit

Elkészítés:
A hozzávalókat kimérjük, majd a lisztkeveréket a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a sót a mézeskalács fűszert és a szódabikarbónát. Végül a tojások sárgáját és a mézhelyettesítőt. Ha esetleg száraznak érezzük a tésztát, akkor tegyünk hozzá egy kis vizet vagy tejet. 30 percre hűtőbe tesszük a tésztát. Fél centi vastagra nyújtjuk és tetszőlegesen kiszaggatjuk. 180 C fokon 8-10 percig sütjük. Ha kihűlt, kidíszítjük a porrá őrölt eritrittel felvert tojásfehérjével, amit nyomózsákba teszünk, és azzal rajzoljuk meg a mézeskalácsainkat. Az utóbbi el is hagyható és dióval, vagy mandulával díszíthetjük a tetejét és azzal együtt sütjük meg a kiszúrt mézeskalácsokat.

További olvasnivalók