Család-barát

Család-barát – receptek

Gombás, baconos, sajtos zsemle

Hozzávalók:
4 szikkadt zsemle
20 dkg csiperkegomba
4 ek tejföl
1 tojássárgája
10 dkg bacon
10-15 dkg reszelt (ementáli) sajt
só, bors
5 dkg olvasztott vaj a kenéshez

Elkészítés:
A zsemlék “kalapját” levágjuk, a belsejét kikaparjuk.
Egy serpenyőben kisütjük az apróra vágott bacont, majd a megpucolt és felszeletelt gombát hozzáadjuk és megpirítjuk rajta. A tűzről levéve rászórjuk a reszelt sajtot, hozzáadjuk a tejfölt és a tojássárgáját is. Sóval, borssal ízesítjük.
A zsemléket megtöltjük, kalapjukat rátesszük, olvasztott vajjal megkenjük és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

További olvasnivalók