Család-barát

Bevert tojás Hadik módra

Hozzávalók (4 főre):
A húspogácsához:
50 dkg darált borjúhús
1-2 db zsemle
1 db tojás
só-, bors ízlés szerint
1 cs petrezselyemzöld
kb. 1 dl olaj a sütéshez
A gombás raguhoz:
1 db vöröshagyma
50 dkg gomba
1 cs petrezselyemzöld
só-, bors ízlés szerint
5 dkg vaj
5 dkg liszt
1,5 dl tejszín

A tojáshoz:
kb. 1,5 liter víz
1 kk só
1 ek ecet
4 db tojás

Elkészítés:
A finomra darált húst a tojással, az áztatott, kinyomkodott zsemlével, sóval, borssal és az apróra vágott petrezselyemzölddel összedolgozzuk. Lapos húspogácsákat formázunk belőle, 150 fokos sütőben megsütjük.
A gombás ragut is elkészítjük. Ehhez az apróra vágott vöröshagymát vajon megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt gombát. Sóval, borssal ízesítjük ízlés szerint. Hozzáadjuk a finomra vágott, friss petrezselyemzöldet is. Kevés liszttel megszórjuk, és felöntjük tejszínnel és kiforraljuk. A bevert tojáshoz, sós, ecetes vízben, lágy, maximum 3 perces bevert tojásokat főzünk. A vizet gyöngyözésig forraljuk, levesszük a lángot az edény alatt és fakanál segítségével örvényt készítünk (megkeverjük a vizet), egy külön edényben felütjük a tojást és az örvény közepébe öntjük. 3 perc elteltével kivesszük. Minden húspogácsára egy-egy tojást helyezünk, leöntjük a gombamártással és petrezselyemzölddel meghintve tálaljuk. Köretnek párolt rizst is adhatunk.

További olvasnivalók