Család-barát

Család-barát – receptek

Kelt palacsinta karamellizált almával, karamell öntettel

Hozzávalók:
0,6 dl tej
35 dkg liszt
3 db tojás
5 dkg porcukor
2,5 dkg élesztő
fahéj
olaj

Elkészítés:
A kézmeleg tejben az élesztőt feloldjuk, cukorral elkeverjük, sűrű palacsinta tésztát készítünk, a felfutott élesztős tejet hozzáadjuk. Félre tesszük.
Amíg várunk addig elkészítjük az almákat, : hámozzuk, ujjnyni vastag karikákat vágunk citromos vízbe tesszük.
Vajon a cukrot karamellizáljuk ( vigyázzunk hogy ne égjen meg) majd az almakarikákat bele tesszük, fahéjjal meghintjük, kis ideig sütjük, fordítjuk. Ha elkészült lekapcsoljuk a sütőt benne hagyjuk a lébe, A maradék almákat lereszeljük, cukorral , fahéjjal keverjük, hagyjuk hogy levet engedjen, majd kicsavarjuk és a levét a karikázott almák szirupjához öntjük.
A palacsintákat kicsi almakarika nagyságúra kisütjük, majd tálalunk:
1 palacsinta+1 almakarika+1 palacsinta+1 almakarika végül palacsinta, az egészet leöntjük a fahéjas almasziruppal.

További olvasnivalók