Család-barát

Család-barát – receptek

Szaloncukor házilag

Hozzávalók:
18 dkg marcipán
30 dkg csokoládé
3 dkg dió
3 dkg mogyoró
3 dkg kókuszreszelék
5 dkg aszalt vagy kandírozott gyümölcs

Elkészítés:
Ha a marcipánt dúsítani akarjuk, gyúrjunk hozzá a fent említett anyagokból: dió, mogyoró stb.. kb. 10%-os mennyiségben.
Sodorjunk egy vékonyabb hurkát, majd daraboljuk fel a kívánt szaloncukor méretűre és zsírpapírra helyezzük őket
olvasszuk fel vízgőz felett egy edényben a csokoládé 2/3-át (40-50 fok közé), majd ha elérte a hőmérsékletet vegyük le a vízgőzről majd keverjük hozzá a fennmaradt 1/3 részt. Addig keverjük, míg el nem olvad (ezt a folyamatot oltásos temperálásnak hívjuk. Ettől lesz csillogós, roppanós a csokoládénk).
Mártóvilla segítségével kimártjuk és visszatesszük a zsírpapírra.
selyempapírba és sztaniolba csomagoljuk.

További olvasnivalók