Család-barát

Család-barát – receptek

Derelye sósan és édesen - Slovenské pirochy

Hozzávalók:
250 g liszt
1 tojás
1 csipet só
12, 5 g kész burgonyapüré
víz esetleg
125 g juhtúró
15 g burgonyapüré
tojásfehérje

Elkészítés:
A tésztához valókat összegyúrom, egy viszonylag kemény tészta lesz belőle, amit fél centis körökre nyújtok. A tölteléket a közepébe teszem, vagyis a brydzával átkevert pürét, megkenem fehérjével a széleit, jól összenyomom. Lobogó sós vízben főzzük ki, amikor feljön a víz felszínére még 5 percig főzzük.

A tetejére kerülhet szalonna lepirítva, vagy újhagyma karika, lila hagyma is, és tejföl.

Az édes verzióban a töltelék szilvalekvár, ezt a legtöbbször olvasztott vajjal locsolják le és utána leszórják cukrozott mákkal, de lehet rászórni pirított zsemlemorzsát, porcukrot is.

További olvasnivalók