Család-barát

Tasakban sült csirke, párolt kelbimbóval és puhára főtt burgonyával

Hozzávalók:
2 egész csirkemell
6-8 szál Snack kolbász
Kakukkfű
1 fej vöröshagyma
8 db kis méretű burgonya
15 dkg kelbimbó
2 csokor petrezselyem
10 dkg vaj
2 evőkanál keményítő

Elkészítés:
1., A burgonyát főzzük meg sós vízben és vegyük ki egy tálba, hogy ki tudjuk hűteni.
2., A csirkét tűzdeljük meg a kolbászkákkal, majd tegyük sütő tasakba. Tegyünk bele friss kakukkfüvet, hagymát és egy pici sót. 180°C-on süssük 25 percig.
3., A kelbimbót sós víz felett pároljuk meg.
4., Amikor a csirke megsült vegyük ki a sütőből. A tasak egyik végét vágjuk ki és engedjük ki egy fazékba a pecsenyelevet. Sűrítsük be vízben oldott keményítővel, ízesítsük friss petrezselyemmel és sóval.
5., A meghámozott egész burgonyákat forgassuk olvasztott vajba. Tálaljuk az ételt a párolt kelbimbóval.

További olvasnivalók