Család-barát

Vichyssoise - Tökéletes krémleves recept póréhagymából és burgonyából

Hozzávalók:
500 g burgonya
200 g póréhagyma
1 L alaplé – zöldség (leveskocka jó)
200 ml habtejszín (30-32%-os)
100 g vaj
5 g zellerzöld (nyers)
1 csipet szerecsendió (őrölt)

Elkészítés:
Egy lábosban felolvasztjuk a vajat ügyelve hogy ne égjen meg.
A póréhagymát vékonyan felkarikázzuk.
A pórét a vajban kis lángon pároljuk. Nem pirítjuk!
A burgonyát meghámozzuk és vékonyan felkarikázzuk.
Hozzáadjuk a burgonyát a póréhagymához és tovább pároljuk.
Hozzáadjuk a zellerzöldet.
Felöntjük az alaplével majd kb. 5 perc főzés után a tejszínnel.
Belereszeljük a szerecsendiót, megsózzuk.
Kis lángon addig főzzük míg a burgonya megpuhul.
Ha a burgonya megpuhult egy kézi mixerrel lepürésítjük, és tálaljuk.

További olvasnivalók