Család-barát

Békebeli császármorzsa

Hozzávalók:
15 dkg búzadara
2,5 dl tejszín
3,5 dl 3,5 %-os tej
6 db tojás
10 dkg vaj

mazsola
cukor
baracklekvár

Elkészítés:
A búzadarát leöntjük a 6 dl tejszín és tej egyvelegével. 1,5 – 2 órát állni hagyjuk. Ezután hozzáadjuk egyenként a tojások sárgáját, pici sót, majd a tojások felvert habját.
A vajat egy magasfalú serpenyőben felolvasztjuk. Amikor forr, hozzáöntjük a tésztát és folytonos keverés mellett addig sütjük, míg elválik az edény falától.
Ekkor átöntjük egy tepsibe, és előmelegített sütőben megsütjük. (180 fokon) Többször kevergetjük, morzsolgatjuk villával, míg szépen megpirul. A végén öntjük hozzá a cukrot és a mazsolát, elkeverjük, átmelegítjük. Meleg baracklekvárral tálaljuk. Nagyjából 30 perc alatt készül el, de sütőtől függ. Ne szárítsuk nagyon ki.

További olvasnivalók