Család-barát

Család-barát – receptek

Magyaros mangalica szűzérmék

Hozzávalók:
1/2 kg hagyma
1/2 kg mangalica zsír
két szál mangalica kolbász
1 kg mangalica szűzérme
10 dkg mangalica szalonna
egy zacskó bacon (húsos nem kocka)
3 kg TV (lecsó) paprika
1 kg paradicsom
6 db hegyes erős paprika
só, bors, (őrölt) őrölt paprika
10 db tojás

Elkészítés:
A húst szeletekre (érmékre) vágjuk, besózzuk, megborsozzuk és baconba tekerve állni hagyjuk. Ezután kezdjük a lecsót elkészíteni. Első a mangalicazsíron megpirított hagyma, bele a hegyes erős paprika nagyon kicsire vágva. Később a karikára vágott kolbász következik. Amikor ez az egész alap összeáll, következik a paradicsom és a paprika. Amikor a lecsó már félig elkészül, megsütjük a húsokat és tálaljuk.

További olvasnivalók