Család-barát

Család-barát – receptek

Málnás túrótorta

Hozzávalók:
Tészta:
45 g zabpehelyliszt
45 g őrölt eritrit
½ kávéskanál sütőpor
3 db tojás
1 kávéskanál reszelt citromhéj

Tojásokat szétválasztjuk. Citrom héját lereszeljük, levét kifacsarjuk. Fehérjét kemény habbá verjük az őrölt eritrittel. Ha kész, óvatosan belekeverjük a tojások sárgáját, majd a lisztbe elkevert sütőport. Végül a reszelt citromhéjat! Beleöntjük egy 26-cm-es kapcsos tortaformába, melyet sütőpapírral kibélelünk. Megsütjük, mint egy hagyományos piskótát! Nálam 160 °C-on kb. 18 perc. Ha kész, kihűlés után kivesszük a formából, papírt lehúzzuk róla, s visszahelyezzük a tortaformába.

Krém:
500 g zsírszegény túró
2 db Danon aktívia pille natúr joghurt (250 g)
18 g zselatin
130 g őrölt eritrit
3 teáskanál citromlé
1 dl víz

A vízben megáztatjuk a zselatint. Turmixgépbe beletesszük a túrót, joghurtot, őrölt eritritet, citromlevet. Zselatinos vizet jól felforrósítjuk, s azt is beletesszük. Jól eldogozzuk a géppel.
Málnazselé: 250 g málna, 30 g őrölt eritrit, 1 teáskanál citromlé, ½ cs zselatin (5 g)
Málnát bot-mixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk az eritritet, citromlevet, majd 2 evőkanál vízben megáztatott, felforrósított zselatint!

Összeállítás:
A piskótára öntjük a túrós krém kb. felét és dermedésig hűtőbe tesszük. (Addig nagy tálba teszünk forró vizet és a maradék krémet tálastól beletesszük, hogy ne dermedjen meg.) Ha megdermedt, ráöntjük a málnás részt. Mehet hűtőbe, dermedésig. Utána jöhet rá a maradék túróskrém. Megszórjuk reszelt citromhéjjal és újból mehet a hűtőbe.
Teljes dermedés után, kivesszük a formából és 16 szeletre szeljük!

További olvasnivalók