Család-barát

Család-barát – receptek

Ludaskása

Hozzávalók:
80 dkg libaaprólék (szárny, zúza, szív)
4 nagy sárgarépa
3 fehér répa
10 dkg zeller
15 dkg zöldborsó
2 közepes fej vöröshagyma
5 dkg libazsír
25 dkg rizs
petrezselyem ízlés szerint
5 gerezd fokhagyma
8 szem bors
só ízlés szerint

Elkészítés:
A liba aprólékot lassú tűzön, hideg vízben feltesszük főni. Megvárjuk míg felforr és lehabozzuk. Beletesszük a hagymát, a fokhagymát, a borsót és sózzuk. Ha félig vagy még jobban megpuhul, beletesszük a megpucolt a zeller, a sárga és fehérrépát. Az utolsó negyed órában a beletesszük a zöldborsót.
Ha a leves kész, kivesszük a húst és leszűrjük a levest. A húst lefejtjük a csontokról, kockákra vágjuk a zúzát és a szívet. Szintén kockázzuk a répát, a zellert és a fehérrépát.
A megtisztított rizst a libazsíron opálosra pirítjuk, majd felöntjük háromszoros mennyiségű levessel. Nagyon kis lángon főzzük, félpuhára és hozzátesszük a felkockázott libahúst a zöldségekkel és az apróra vágott petrezselyemmel. Lefedve, óvatosan rázogatva készre pároljuk.

További olvasnivalók