Család-barát

Máktorta áfonyával


Hozzávalók (16 szelethez):

6 db tojás
20 dkg mák
15 dkg porcukor
8 dkg kristálycukor
8 dkg pudingpor
1 dl tej
kevés reszelt citromhéj
10 dkg vaj
1 kk vaníliás cukor

Töltelék: 75 dkg áfonya lekvár
Panírozáshoz: 10 dkg szeletelt mandula

Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a tojás sárgáját a porcukorral, a vaníliás cukorral és a vajjal kihabosítjuk, majd hozzácsorgatjuk a langyos tejet.
A tojás fehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük.
A mákot, a pudingport és a citromhéjat összekeverjük. A tojássárgájás alapot a felvert fehérjével lazítjuk, majd hozzáadagoljuk a száraz anyagokat.
4 db 23 cm átmérőjű karikát sütünk belőle, 160 fokon, 15 percig.
Ha kihűltek a lapok, az áfonyalekvárral töltjük és kívülről is bevonjuk vele, majd szeletelt mandulával bepanírozzuk.

További olvasnivalók