Hozzávalók
A Bárányhoz:
1,5 kg bárányborda
3 csipet só
1 csipet őrölt fekete bors
Rozmaring
Kakukkfű
1 dl olíva olaj
2 gerezd fokhagyma
1 kis kanál mustármag
Elkészítés
A báránybordát előkészítjük, a faggyús részét egy éles késsel le vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A rozmaringot, kakukkfüvet, fokhagymát, mustármagot és az olívaolajat egy fűszer mozsárba összedolgozzuk, majd ezzel a fűszer egyveleggel bedörzsöljük a báránybordánkat, és kb 20 percre a hűtőbe pihentetjük.
Majd egy jól felhevített serpenyőben körbe sütjük és 180 fokos sütőben kb 12-15 perc alatt egy kis vajjal rozéra sütjük és 5 percet pihentetjük !
Sütőtökös Gnocchihoz
60 dkg ütőtök
20 dkg liszt
3 evőkanál reszelt parmezán
1 db tojás
1 evőkanál làgy vaj
3 csipet só
1 csipet őrölt fekete bors
1 csipet őrölt szerecsendió
Elkészítés
A Sütőtököt felezzük daraboljuk , a maghàzát ki kaparják egy kanállal
Majd Sütő lemezre helyezzük és 200 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük
Még melegében egy villával áttörjük és kihütjük a hűtőbe . Miután kihűlt sózzuk fűszerezzük és hozzáadagoljuk a liszetet a vajat a tojást valamit a Parmezánt , ezután összedolgozzuk és kicsit pihentetjük a hűtőben ! Ezután kinyújtjuk kb 3 centi vastag csíkokra majd daraboljuk kis golyókra formázzuk lobogó vízbe ki főzzük !
Tállalás előtt a shitake gombát egy serepenyőben olíva olajon megpirítjuk sózzuk borsozzuk ízlés szerint ! A Bárányt saját pecsenye levével szervírozzuk , a vajon meg pirított Sütőtös Gnocchival valamit shitake gombával !