Család-barát

Hokkaidó sütőtök leves

Hozzávalók:
1 közepes hokkaidó tök
2 közepes fej hagyma
1 szelet szalonna
1 liter húsleves alaplé
10 dkg vaj
só, bors

Elkészítés:
A tököt alaposan megmossuk,kimagozzuk és héjastól felkockázzuk. A Vajat felmelegítjük és beletesszük a kockára vágott hagymát és a szalonnát. Kipirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk és rátesszük a tök kockákat, ezzel is kicsit pirítjuk, úgy 5 percig, folyamatosan kevergetve. Felöntjük húsleves alappal vagy vízzel és vegamixet teszünk hozzá! Addig főzzük míg a tök megpuhul, majd turmixoljuk.

Ha valaki szereti dúsabban tejszínt vagy tejfölt is adhat hozzá!
Tökmagolajjal és pirított tökmaggal tálaljuk.

További olvasnivalók