Család-barát

Család-barát – receptek

Csabai töltött káposzta

Hozzávalók (10 adagra):
1 kg savanyú káposzta levél
80 dkg savanyú aprókáposzta
1 kg sertéslapocka
30 dkg rizs
15 dkg vöröshagyma
5 dkg fokhagyma
őrölt bors
só, őrölt kömény
10 dkg liszt
10 dkg fűszerpaprika
20 dkg sertészsír
20 dl tejföl
20 dkg kolozsvári szalonna

Elkészítés:
A káposzta levelekből a vastag ereket kivágjuk, és az apró káposztával együtt átmossuk. A sertéslapockát ledaráljuk, hozzáadjuk az átmosott rizst. A fokhagymát belereszeljük a darált húsba és befűszerezzük. Alaposan összegyúrjuk, majd a káposztalevelekbe töltjük. Az aprókáposztát az edény aljába tesszük és ráhelyezzük a tölteléket. Kevés vízzel felengedjük, megszórjuk a kockára vágott kolozsvári szalonnával, majd fedő alatt készre főzzük. Amikor a káposzta megpuhult, kiszedjük a tölteléket egy edénybe, az aprókáposztás levet rántással besűrítjük, majd visszahelyezzük rá a tölteléket. Ha cserépedényben főzzük a rántást elhagyjuk. Tejföllel tálaljuk.

További olvasnivalók