Család-barát

Csabai kolbász

Hozzávalók:
1 kg kolbászhús (vegyes sertéshús)
1,5 – 2 dkg só
2 dkg erős pirospaprika
1 dkg csemege pirospaprika
1 gerezd fokhagyma
1 csipet kömény

Elkészítés:
Akkor jó a csabai kolbász, ha sertés mindenfajta húsa, tehát a vegyes hús kerül belé. Ebben az esetben nem kell külön szalonnát belekeverni. A legtöbb csabai kolbásztöltő mester a mangalica húsára esküszik, mert finom omlós, kellő zsírtartalommal rendelkezik. Fűszerek, só, kömény, fokhagyma, kétféle paprika, az erős és a csemege. Más fűszert a csabai kolbász nem tűr el. Az összegyúrás után jót tesz a kolbásznak, ha állni hagyjuk. Ezután saját belében,azaz a disznó belében ,vagy előre elkészített bélbe töltik úgy ,hogy a töltés közben szurkálni kell a belet ,hogy levegő ne maradjon benne. Ezt követően vagy füstölik,vagy frissen megsütik.

További olvasnivalók