Család-barát

Wakame (alga) leves

Hozzávalók:
150 g wakame, vízben feloldva
1 evőkanál vodka
1 evőkanál shoyu (japán szójaszósz)
1 evőkanál mirin
1 teáskanál olaj
3 db szárított shiitake gomba, vízben feloldva és apró julienne-re vágva
2 cm-es darab friss gyömbér, apró julienne-re vágva
1 l dashi alaplé

pirított szezámolaj (tálaláshoz)
aprított újhagyma (tálaláshoz, opcionális)

Elkészítése:
Hevítsünk fel egy kevés olajat egy lábasban. Dinszteljük meg rajta a shiitaket és a gyömbért, amíg illatosak lesznek. Adjuk hozzá a wakamet, dashit, shoyut, mirint, vodkát és forraljuk fel. Vegyük takarékra a lángot, távolítsuk el a tetején keletkező habot és ízesítsük sóval, ha szükséges. Tálaljuk forrón, kevés szezámolajjal meglocsolva. Szórhatunk rá aprított újhagymát.

A recept Maki Stevenson szerzői jogvédelme alatt állnak. Bármiféle másolásuk és sokszorosításuk tilos.

További olvasnivalók