Család-barát

Család-barát – receptek

Okonomiyaki (japán lepény)

Hozzávalók egy nagy lepényhez:
1 csésze liszt
1 teáskanál sütőpor
1/2 csésze + 2 evőkanál dashi
1 db tojás
2 csésze káposzta, reszelve
1 szál zöldhagyma, reszelve
1 db kis répa, reszelve
1 teáskanál pácolt (savanyított) gyömbér, felszeletelve
2-3 szelet bakon
katsuobushi (bonito pehely)
majonéz
tonkatsu szósz vagy ketchup, méz és Worcestershire szósz keveréke
csipet só, olaj

Elkészítése:
Egy tálban keverjük össze a lisztet a sütőporral és a sóval. Lassan adjuk hozzá a dashit, állandóan kevergetve a tésztát. Adjuk hozzá a tojást, káposztát, zöldhagymát, répát és a pácolt gyömbért és óvatosan keverjük meg az egészet úgy, hogy a tészta mindenhol befedje a zöldségeket. Teflon serpenyőben hevítsünk egy kevés olajat, öntsük bele a zöldséges tésztát és közepes lángon süssük, amíg a széle kezd száraznak tűnni. Bakon szeleteket tedd a zöldséges tészta tetejére. Az egészet fordítsd meg egy spatulával és süsd a lepény másik oldalát is néhány percig. Kend meg a tetejét tonkatsu szósszal, majd majonézzel. Szórj rá katsuobushit.

A receptek Maki Stevenson szerzői jogvédelme alatt állnak. Bármiféle másolásuk és sokszorosításuk tilos.

További olvasnivalók