Család-barát

Család-barát – receptek

Dashi (alaplé)

Hozzávalók:
egy vízzel teli lábas
egy 10 cm-es kombu darab
20-30 g bonito pehely

Elkészítése:
Helyezzük a kombut a hideg vízzel teli lábasba, és forrlajuk fel. Amikor a víz elkezd forrni, vegyük ki a kombut és vegyük lejjebb a lángot. Adjuk hozzá a bonito pelyhet. Távolítsunk el minden keletkező habot a folyadék felületéről. Zárjuk el a lángot és szűrjük át a levest egy finomlyukú szűrőn. Főzzük a zöldségeket a dashi-ban, amíg meg nem puhulnak. Zárjuk el a lángot és adjunk hozzá misot ízlés szerint. Azonnal tálaljuk.

A recept Maki Stevenson szerzői jogvédelme alatt állnak. Bármiféle másolásuk és sokszorosításuk tilos.

További olvasnivalók