Család-barát

Család-barát – receptek

Süllő egészben sütve

SÜLLŐ EGÉSZBEN SÜTVE
Hozzávalók:
• egész süllő
• só
• 1 mokkáskanál fehér bors
• 1 kiskanál citromlé
• 10 dkg zsemlemorzsa
• 3 dl olaj
• citrom

Körethez:
• 0, 75 kg burgonya
• petrezselyem

Majonézmártáshoz:
• 1 tojássárgája
• 4 dl olaj
• 1 kiskanál mustár
• 2 dl tejföl
• só
• 1 kiskanál fehér bors

Elkészítés:
Majonézmártás:
A tojássárgáját a mustárral habosra keverjük, majd állandó kevergetés mellett hozzáöntjük az olajat és a tejfölt. Sóval, fehér borssal ízesítjük.
Süllő:
A halakat megtisztítjuk, majd beirdaljuk. A halakat sóval és borssal bedörzsöljük, majd kis citromlével lecsöpögtetjük, és zsemlemorzsába hempergetjük.
A gerinccsontot két helyen megroppantva íveltre hajtjuk, majd bő zsírban kisütjük.
Petrezselymes burgonyát és majonézmártást tálalunk mellé.

KESZEG – egészben
Hozzávalók:
só,
bors,
paprikás liszt,
olaj a sütéshez.

HARCSA CSIPSZ
Hozzávalók:
harcsafilé,
só,
kukoricaliszt,
olaj a sütéshez.

Halak tálalásához (ízlés szerint):
fokhagyma,
petrezselyemzöld,
olívaolaj.

Jó étvágyat!

További olvasnivalók