Család-barát

Család-barát – receptek

Csokis mangós mousse torta

Hozzávalók:
Tészta:
5db tojás
10 dkg cukor
8 dkg liszt
2 dkg kakaó
10 dkg csokoládé.

Csoki Mousse:
1,7 dl tej
10 dkg cukor
8 cent tojás sárgája
6 dkg csokoládé
15 dkg tejszínhab
3,5 dkg zselatin

Mangó Mousse:
1,7 tej
10 dkg cukor,
8 cent tojás sárgája
15 dkg mangó püré,citromlé
15 dkg tejszínhab
6dkg zselatin (folyékony)

Bevonó:
5-10 dkg mangó püré

Elkészítés:
Tojásokból piskótát készítünk, két kerek lapot kikenünk, az összeaprított csokoládét rászórjuk a két lapra 180 fokon 20-25 percig sütjük.
Csoki Mouse: a tejet a cukorral felforraljuk, majd a sárgájába a forró tejből állandó keverés közbe beleteszünk egy keveset (hőkiegyenlítés) majd 80 fok körülire főzzük.
A csokoládéra öntjük a főzetet. Várunk egy kicsit, majd simára elkeverjük. Hűtjük,
a zselatint és a habot belekeverjük.
Folyós lesz.
Az egyik piskótára egy karikát teszünk ,beleöntjük a csokis habot rátesszük a másik lapot. Mélyhűtőbe tesszük. Dermedés után ,ugyanígy készítjük a mangósat, csak a főzés után beletesszük a citromos mangót, szintén hűtjük és a zselatint tejszínt bele keverjük. Ráöntjük második rétegnek. Egy éjszakát mélyhűtőbe hagyjuk. Kivágjuk a karikából és a mangó pürével lekenjük.
A zselatin: 1 dkg zselatinhoz 1 dl hideg vizet teszünk. megduzzad, utána gőzben melegítjük. Jó langyosan tesszük a krémhez.
A piskótákat és a karikát érdemes hűtőben lehűteni, mielőtt töltjük a tortát.

További olvasnivalók