Család-barát

Család-barát – receptek

,,Nagymamám nyárvégi töltött káposztája"

Hozzávalók:
– 1,5 kg savanyú káposzta
– 1 kg darált sertéscomb
– 1 db nyers sertéscsülök
– 15 db friss tv-paprika
– 1 db sárgarépa
– olaj vagy sertészsír
– 2 fej vöröshagyma
– 100 g rizs
– fűszerpaprika
– őrölt bors
– majoranna
– fokhagyma
– só
– babérlevél
– 2 db tojás

Elkészítés:
1 fej apróra kockázott hagymát 3 evőkanál zsíron megfonnyasztunk, a felkockázott csülökkel, fűszerekkel, friss paprikával, paradicsommal pörkölt alapot készítünk hosszú lével.
Félig készre főzzük.
Közben elkészítjük a darált húsból, rizsből, hagymából, tojásból, fűszerekből a tölteléket.
A masszát a kicsumázott friss tv-paprikákba töltjük.
Amikor a pörkölt félig puha, hozzáadjuk a szeletelt savanyú káposzta felét, ráfektetjük a megtöltött paprikákat, beborítjuk a maradék szeletelt savanyú káposztával, és így készre főzzük.
A főzés befejezése előtt kb. 15 perccel a káposztánk tetejére szórunk 1 szál karikára vágott sárgarépát. Fedő alatt mérsékelt tűzön készre főzzük a káposztát.
Tejföllel, friss fehérkenyérrel tálaljuk.

További olvasnivalók