Család-barát

Család-barát – receptek

Szarvasgombás bükki sajttal töltött burgonyagombóc, paradicsommártás quilquiñával, fodros kellel és mángolddal

Hozzávalók: 4 személyre
A burgonyagombóchoz:
25 dkg főtt és forrón áttört burgonya
4 dkg liszt
1 kisebb tojás
1 tk. zsír

A töltelékhez:
12 dkg szarvasgombás bükki sajt
16 dkg paradicsommártás quilquiñával
16 dkg forrázott fodros kel és mángoldlevél vegyesen
olívaolaj, só, citrom leve, chiliszál a pirításhoz
8 db koktélparadicsom félbevágva
só, kevés olívaolaj a sütéshez

Elkészítés:
A koktélparadicsomokat sóval és kevéske olívaolajjal ízesítjük, és 130 °C-os sütőben sziruposra sütjük.
A burgonyából és a hozzávalóiból nem túl lágy nudlitésztát gyúrunk, 12 egyforma korongot formázunk belőle, majd a sajtot a korongok közepére elosztva gombócokat készítünk. A gombócokat forrásban levő sós vízben kb. 6 perc alatt megfőzzük, majd kevés olajon átpirítjuk.
A forrázott mángold- és kelleveleket az ízesítőkkel átmelegítjük, majd a gombócokkal, a melegített mártással és a sült koktélparadicsomokkal elrendezzük a tányérokon.

További olvasnivalók