Család-barát

Család-barát – receptek

Lassan sült tarja

Hozzávalók:
2 kg sertés tarja
0,5 kg sárgarépa
0,5 kg vöröshagyma
1 fej fokhagyma
1 db kisebb zellergumó
500 ml zöldségalaplé
1 ek rozmaring
1 ek kakukkfű
1 ek petrezselyem
só, bors ízlés szerint
500 ml világos sör

Elkészítés:
A tarját 18-20 dkg-os szeletekre vágjuk és serpenyőben vajon kérgesítjük, a húsokat ezután sóval és borssal ízesítjük. A sárgarépát, hagymát, zellert megpucoljuk, felvágjuk és a vajas serpenyőben amiben a húsokat kérgesítettük lepirítjuk őket. A tepsibe elhelyezzük a lepirított zöldségeket, majd a zöldségágyra tesszük a húsokat. Végül a zöldségalaplével és a sörrel leöntjük. Rozmaringgal, kakukkfűvel, petrezselyemmel és fokhagymával lefedve 180 fokon 2 órát sütjük.

Polenta:
A 2 l forrásban lévő vízbe sót, borsot, metélőhagymát és 450 g kukoricadarát teszünk. A tűzhelyről lehúzzuk és habverő segítségével csomómentesre keverjük. Majd őzgerincformába kiöntjük és megvárjuk, míg kihűl. Tálalásnál ujjnyi szeleteket vágunk és tetejére cheddar sajtot pirítunk.

További olvasnivalók