Család-barát

Posírozott zöldborsós hummus egy kis mogyoróvajjal

Hozzávalók:
– Egy kb. másfél dl-es pohár zöldborsó
– Egy kb 2 dl-es pohár csicseriborsó
– 3 evőkanál mogyoróvaj
– fél kávés kanál római kömény
– fokhagyma ízlésed szerint
– fél citrom leve
– pici só
– pici rózsabors
– oliva olaj
– chili, ha szeretnéd csípősen
– opcionálisan a tetejére feketeszezám vagy fekete kömény mag
– menta
– citromfűlevél

Elkészítése:
A zöldborsót maximum 3-5 percig, gyenge, forrás pont alatti hőmérsékleten hevítjük, így megmarad csodás zöld színben és a tápanyagok nagy része is bennemarad. Mindezek után jöhet a blender, es a többi hozzávaló összeturmixolása benne. Imádni fogjátok!

További olvasnivalók