Család-barát

Család-barát – receptek

Grillezett paprikás hummus

Hozzávalók:
– 2 kápia/kaliforniai papirika (én a pirosat választanám a kaliforniaiból vagy a kápiát – az édesebb)
– fokhagyma (amit majd megsütsz a paprikával a sütőben)
– olive olaj (extra szűz) vagy szezámolaj!!
– Kb 350-400 g csicseriborsó (sokszor választok konzervet, de általában van a fagyóban porciózott, előre kifőzött csicserim)
– Tahini ízlésed szerint, én 2,5 evőkanállal szoktam készíteni (szezám paszta: ha szezámolajat használtál, akkor fele mennyiséget tegyél bele)
– Fél kifacsart citrom leve (kb ebből is kb 2 evőkanállal tegyél)
– Balzsamecet 1 evőkanálnyi
– Füstölt paprika por
– Só
– 0,5 mokkáskanál édeskömény

Elkészítése:
Amikor a sütőd 210 fokra előmelegítetted, mehetnek be a szeletre vágott (egy paprikát 5-6 szeletre) paprikák a sütőpapírra és az alufóliába csomagolt, olivával megöntözött fokhagymagumó. 25 percnél többet nem kell, hogy odabent töltsenek, de félidőben fordítsd meg őket.

Blender:
Egy jó teljesítményű blenderre lesz szükséged, amibe az összes hozzávalót belezuttyantod és már mehet is a vágdosás egészen addig, amíg krémes állagú nem lesz a kenőd.
(súgás: ha krémesebbre szeretnéd, adj hozzá még egy pici tahinit vagy olajat vagy mindkettőt!

További olvasnivalók