Család-barát

Csirke különleges bundában

 

Hozzávalók:
4 db csirkecomb (vagy 40-50 dkg csirkemell)

1 db egész tojás
2 evőkanál natúr joghurt
3 dkg nagyobb szemű zsemlemorzsa
2 dkg mandula liszt
1 dkg mandula lapocska
3 dkg Parmezán sajt

Elkészítés:
A húst 4-5 órán keresztül 5%-os só oldatban áztatjuk. Lecsöpögtetjük, letöröljük. A tojást és a joghurttal és egy csipet sóval alaposan kikeverjük. Ráöntjük a húsra és alaposan átforgatjuk. Egy tányérban összekeverjük a morzsát, a mandula lisztet, a kézzel kicsit elmorzsolt mandula lapocskákat, valamint az apró lyukú reszelőn lereszelt sajtot. Belenyomkodjuk a húsok mindkét oldalát. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a húsokat. 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük (kb. 1 óra alatt).

További olvasnivalók