Család-barát

Család-barát – receptek

Tehéntúrós fánk, igazi áfonyával bolondítva

Hozzávalók 4 személy részére:
– 600 gramm tehéntúró
-1 citromnak a héja
-vanilás cukor 2 csapott evőkanálnyi
– szódapor 1 mokkáskanálnyi
-sütőpor 1 mokkáskanálnyi
– 5 darab tojás
– csipet só

Az öntethez:
– 600 gramm tejföl
– 1 szál vanilia
-4 evőkanál cukor
-1 tojás sárgája
-500 gramm áfonya
-porcukor
– friss menta

Elkészítés:
A túrófánkhoz az alapanyagokat összekeverjük sorjában: tehéntúrót,tojást, szódaport,vaníliás cukrot, egy kevés sütőport, citromhéjat, ehhez folyamatosan adagoljuk a lisztet és elkavarjuk. Végeredményben egy levegős ,könnyű tésztát kell kapnunk. Az olajat felhevítjük 160 fokra és a tésztát belehelyezzük ,amit fánk formára kiformáltunk és kb 2-2 percig sütjük mindkét felét.
Az öntethez magas zsírtartalmú tejfölt használunk, amihez vaníliát vagy vanília cukrot adunk és ugyancsak citromhéjat…ezt elkeverjük.A desszertünket áfonyalekvárral tálaljuk.

További olvasnivalók