Család-barát

Csirke lollipop

Hozzávalók:
A húshoz
6 db csirkeszárny

bors – fekete (tört)

A panírhoz
3 db tojás (közepes, „M”-es méretű)
búzaliszt (BL55)
zsemlemorzsa

A sütéshez
1 L étolaj

Elkészítés
A csirkeszárny alsó, és felső részét a köztük lévő izületnél, egy éles késsel szétvágjuk.
A felső szárnyon, az elvágott izület alatt a bőrt és a inakat késsel körbevágjuk, majd a húst kezünkkel a másik irányba letoljuk.
A húst a csontról lefejtjük, és kifordítjuk úgy, hogy a bőr belülre kerüljön.
Az alsó szárnyról a szárnyvéget leválasztjuk úgy, hogy az izülettel ellentétes irányban a szárnyvéget eltörjük, majd a bőrt óvatosan átvágjuk.
A szárnyvéget lefelé meghúzzuk, addig amíg az alsó szárny csontjai előbújnak, majd a szárnyvéget levágjuk. (A szárnyvégeket ennél a receptnél nem tudjuk felhasználni.)
A húst a csontról letoljuk, és a vékonyabbik csontot megcsavarjuk, majd kihúzzuk.
Mint a felső szárnynál, a húst lefejtjük, és szintén kifordítjuk.
A csirkeszárnyakat sózzuk, borsozzuk.
A paníroráshoz előkészítjük a lisztet, tojást, és a zsemlemorzsát.
A szárnyakat megforgatjuk a lisztben, tojásban, majd a zsemlemorzsában.
Egy serpenyőben napraforgó olajat hevítünk és ebbe tesszük a csirkeszárnyakat, figyelve arra hogy a sütés első felében a csontok az olajból kilógjanak. Ezt azért tesszük így, hogy a csontok a sütés során ne feketedjenek meg. Mikor a panírozott rész kezd barnulni a szárnyakat elfektetjük, és folyamatosan forgatva aranybarnára sütjük.
Mikor megsült kivesszük a serpenyőből, és egy konyhai papírtörlővel felitatjuk róla az olajat.
El is készült a töklétes rántott csirkeszárny, a csirke lollipop.

További olvasnivalók